Workshops en presentaties
Voor groepjes van vier tot tien personen kan Rudy ook workshops van een dag verzorgen op het gebied van vliegwerpen voor beginners of gevorderden of van speciale vliegvistechnieken.
Met ingang van 2014 is Rudy ook actief voor de Fly Fishing Academy, door bij Forelvisvijvers De Kool in Heelweg (Achterhoek) cursussen te geven.
Kijk voor een overzicht van de beschikbare cursussen op www.flyfishingacademy.nl.

Finest Flyfishing is een vliegvisspeciaalzaak die net over de grens in Bedburg-Hau (bij Kleve) gevestigd is. Ook voor deze vliegviszaak geeft Rudy cursussen, met name op het gebied van het vliegvissen op snoek. Kijk voor het actuele programma op www.finestflyfishing.de.

Op tal van binnen- en buitenlandse hengelsportbeurzen geeft Rudy van Duijnhoven verder demonstraties en onderricht in het werpen met de vliegenhengel.
Als lid van de Board of Governors van de EFFA (European Fly Fishing Association) neemt Rudy, samen met Sepp Fuchs, Bas de Bruin, GŁnter Feuerstein en andere leden van de Board, examens af voor het EFFA Flycasting Instructor Program.

Mensen die bij vliegvisclubs of zelfstandig al vliegwerples geven kunnen hier geheel vrijwillig aan deelnemen en mogen zich, na het behalen van het examen, Basic Flycasting Instructor of - een stapje hoger - Master Flycasting Instructor noemen.
Bij de links vind je een verwijzing naar dit programma, dat bedoeld is om het werponderricht in Europa op een hoger plan te brengen.

Tegen vergoeding kan Rudy van Duijnhoven tevens PowerPoint-presentaties verzorgen voor vliegvis- en hengelsportverenigingen.
Een aantal van de onderwerpen die daarbij aan de orde kunnen komen zijn:

  • Vliegvissen in Nederland
  • Zoutwatervliegvissen in Europa
  • Ierland, van forel tot haai
  • Zoutwatervliegvissen in Belize en Loreto, Mexico
  • Vliegvissen op snoek en snoekbaars